Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد آنلاین – امیر جهانی؛ این روزها مدیریت دو باشگاه پرسپولیس و استقلال به شدت سعی در القای این موضوع دارند که آنها توسط کمیته بدوی و در ایران از رقابت های لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۲۲ حذف شده اند و در عین حال که قبول دارند شرایط اخذ مجوز حرفه ای را نداشته و ندارند، از این موضوع ناراحتند که چرا مثل سالیان قبل به AFC درباره شرایط آنها دروغ گفته نشده است! 

‎این فرار رو به جلو حتی بعضا با واکنش منفی هوادارن دو تیم هم مواجه شده و این موضوع نشان می دهد آنها هم خواستار سروسامان گرفتن این دو تیم هستند ولو به قیمت حذف از لیگ قهرمانان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در کنار از دست دادن یک رقابت جذاب و همه سرافکندگی هایی که این اتفاق برای فوتبال ایران به همراه داشته، تبعات دیگری هم به همراه دارد که یکی از آنها ضرر هنگفت مالی این دو باشگاه است. دو باشگاهی که به واسطه قوانین اقتصادی غلط رایج در ورزش ایران، از مهمترین منابع درآمدزایی که در همه جای دنیا هم معمول است( نظیر حق پخش تلویزیونی و بلیت فروشی در ورزشگاه) محروم هستند. 

‎در این بین محاسبه اینکه از دست دادن رقابت های آسیایی در این شرایط که دو تیم از مشکلات مالی رنج می برند، می تواند به نوعی نمکی باشد بر زخم سرخابی ها. هرچند که شرایط تحریم بانکی کشور ما سبب شده تا باشگاهی مثل پرسپولیس هنوز هم پس از یک سال نتواند به صورت تمام و کمال پاداش حضورش در فینال لیگ قهرمانان را دریافت کند، اما بازهم دیر یا زود این پول می رسد و با توجه به ماهیت دلاری آن می تواند بخش مهمی از مشکلات روزمره قرمزها را حل کند. اما استقلال و پرسپولیس تا چه اندازه بابت عدم حضور در این رقابت ها ضرر خواهند کرد؟

‎بررسی اقتصاد آنلاین برای رقابت های ACL۲۰۲۲ نشان می دهد که کنفدراسیون فوتبال آسیا هنوز ارقام جوایزی را که برای رقابت های این فصل در نظر گرفته، اعلام نکرده اما بعید هم نیست که نسبت به سال گذشته قصدی برای افزایش آن داشته باشد به همین دلیل هم با استناد به اعداد موجود از سال گذشته رقابت های لیگ قهرمانان آسیا، به این پرسش پاسخ خواهیم داد. سال گذشته کمیته برگزاری لیگ قهرمانان اعلام کرد تیم های حاضر بابت هر تساوی در هر مرحله از این رقابت ها ۱۰ هزار دلار، پیروزی در هر مرحله از این رقابت ها ۵۰ هزار دلار، حضور در مرحله یک هشتم نهایی ۱۰۰ هزار دلار، حضور در مرحله یک چهارم نهایی ۱۵۰ هزار دلار، حضور در مرحله نیمه نهایی۲۵۰ هزار دلار، نایب قهرمانی ۲ میلیون و دست آخر قهرمانی در این رقابت ها ۴ میلیون دلار دریافت خواهند کرد. ارقامی که در مقایسه با رقابتی مشابه در قاره اروپا، تقریبا به مثابه شوخی می ماند اما یک تیم ایرانی با همین اعداد هم می تواند به راحتی هزینه یک فصل خود را تامین کند. البته به این موضوع باید بلیت فروشی و حق پخش تلویزیونی را هم اضافه کرد که خب با توجه به اینکه این موارد در فوتبال ایران محلی از اعراب ندارند، از آن چشم پوشی می کنیم. 

‎ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که پس از شیوع ویروس کرونا و متمرکز شدن بازی ها در چند کشور، AFC برای کشوری که میزبانی را بپذیرد مبلغ یک میلیون دلار کمک بلا عوض خواهد داشت که خب این مورد هم برای باشگاه های ایرانی صدق نمی کند! نکته دیگر اینکه کنفدراسیون فوتبال آسیا همیشه برای کمک به انتقال اعضای تیم ها به کشورهای مختلف، کمک هزینه ای را در نظر می گرفته که با توجه به متمرکز شدن بازی ها، شیوه پرداخت آن از سال گذشته متفاوت شده است. اما در حال کلی اگر تیمی از مرحله پلی آف به فینال این رقابت ها برسد، چیزی در حدود ۳۳۰ هزار دلار تنها به عنوان "کمک هزینه سفر" دریافت خواهد کرد.

با یک محاسبه سرانگشتی، می‌توان حساب کرد که سرخابی‌ها مبلغ هنگفتی را از کف دادند. برای روشن شدن قضیه، شاید بهتر باشد با مثال بحث را پیش ببریم. این درست است که پرسپولیس در دوره اخیر لیگ قهرمانان با شکست برابر الهلال نتوانست به مرحله نیمه نهایی برسد، اما محاسبه کنید که اگر سرخپوشان در فصل پیش رو می‌توانستند عملکرد خودشان در سال ۲۰۱۹ را تکرار کنند، آن وقت اوضاع چقدر متفاوت می‌شد. شاگردان یحیی گل محمدی در آن سال با ۳ پیروزی در مرحله گروهی به دور یک هشتم رسید، سپس دو برد دیگر هم کسب کرد تا به نیمه نهایی برسد و آنجا پس از تساوی برابر النصر در ضربات پنالتی به فینال رسید. این یعنی ۸۱۰ هزار دلار تنها تا همینجای کار. شکست در فینال البته دست قرمزها را از ۴ میلیون دلار دور کرد اما همین دستاورد بزرگ هم باعث شد تا دو میلیون و هشتصد و ده هزار دلار از طرف AFC به پرسپولیس برسد. هرچند همانطور که اشاره شد، معضل تحریم‌ها مانع بزرگی برای انتقال این پاداش‌ها هستند اما بالاخره وصول می‌شوند.

بررسی عملکرد استقلال در فصل گذشته لیگ قهرمانان هم نشان می‌دهد شاگردان فرهاد مجیدی با وجود حذف در مرحله یک هشتم نهایی، بابت نتایج خوب در مرحله گروهی و صعود به عنوان صدرنشین چیزی درحدود ۱۷۰ هزار دلار به اندوخته باشگاه افزودند و این به جز‌ کمک‌های ذکر شده از سوی منفدرایون برای حضور در کشورهای دیگر بود.

‎این اعداد و ارقام نشان می دهد دو باشگاه محبوب ایرانی علاوه بر اینکه فرصت عرض اندام در مهمترین تورنمنت باشگاهی قاره را از دست دادند، می توانستند با عملکرد خود پول زیادی هم به جیب بزنند اما افسوس که عدم حرفه ای گری که حتی با فتوشاپ هم درست نشد، دست سرخابی ها را از این پول دور نگه داشت.

این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: استقلال پرسپولیس فوتبال ایران آسیا تیم فوتبال ویروس کرونا لیگ قهرمانان رقابت ها نشان می دهد سال گذشته دو باشگاه هزار دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۱۴۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد/ احتمال بازگشت نرخ ارز به پله ۵۰ هزار تومان وجود دارد

لطیفی با بیان اینکه در این شرایط نهادهای امنیتی و بانک مرکزی مصمم هستند تا تدابیری بیاندیشند که نرخ گذاری کانال‌های تلگرامی بر قیمت کالاها اثر گذار نباشد، تصریح کرد: سفته بازان بازار ارز برای اینکه اثرگذاری مخرب خود را در حوزه بازار ارز حفظ کنند با موج سواری بر حوادث و اتفاقات، پالس‌های منفی را به بازار غیر رسمی ارز مخابره می‌کنند که این موضوع بر زندگی و معیشت مردم آثار منفی دارد.

سید روح اله لطیفی، فعال اقتصادی و سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در گفتگو با ایسنا بیان کرد: یکی از دلایل نوسان نرخ ارز در هفته‌های اخیر به عوامل سیاسی و خبرهای منفی شبکه‌های اجتماعی باز می‌گردد که در این زمینه کانال‌های تلگرامی در تلاش بودند تا با افزایش نوسانات بازار ارز و به چالش کشیدن این بازار سودهای هنگفتی را به دست بیاورند.

تلاش برای خنثی سازی اثر کانال‌های تلگرامی

وی با بیان اینکه در این شرایط نهادهای امنیتی و بانک مرکزی مصمم هستند تا تدابیری بیاندیشند که نرخ گذاری کانال‌های تلگرامی بر قیمت کالاها اثر گذار نباشد، تصریح کرد: سفته بازان بازار ارز برای اینکه اثرگذاری مخرب خود را در حوزه بازار ارز حفظ کنند با موج سواری بر حوادث و اتفاقات، پالس‌های منفی را به بازار غیر رسمی ارز مخابره می‌کنند که این موضوع بر زندگی و معیشت مردم آثار منفی دارد.

این تحلیلگر اقتصادی عنوان کرد:  با توجه به تحولات سیاسی ماه‌های اخیر، سفته بازان با ورود شوک‌های منفی سعی در ملتهب کردن بازار ارز داشتند و دارند تا از این طریق به سوءاستفاده شخصی بپردازند؛ اما بانک مرکزی به بازار ارز ورود کرد و توانست با مدیریت در زمان مناسب این بازار را کنترل کند. بانک مرکزی علاوه بر کنترل بازار ارز سعی کرد تا نیازهای واقعی ارزی مانند نیازهای وارداتی ماشین آلات، کالاهای اساسی، کالاهای کشاورزی و... را تامین کند. این رویداد به بازار پالس مثبت صادر کرد، در نتیجه بازار ارز آرام شد.

عدم جهش  ناگهانی ارز بعد از پاسخ موشکی ایران به صهیونیست‌ها

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: همچنین بعد از اینکه ایران پاسخ محکم به رژیم صهیونیستی داد و به این رژیم صهیونیستی حمله موشکی کرد، بعضی از رسانه‌ها و کانال‌های تلگرامی صحبت از افزایش نرخ ارز می‌کردند؛ اما در عمل مشاهده کردیم که نرخ ارز کاهش یافت. این موضوع نشان می‌دهد که بانک مرکزی با تدابیر ویژه ای که اندیشیده است، انتظارات تورمی و بازار ارز را به خوبی مدیریت کرد و قادر است تا نرخ ارز را به کانال‌های قبلی بازگرداند.

این تحلیلگر اقتصادی اضافه کرد: در آن زمان عده‌ای از نرخ دلار بالای ۱۰۰ هزار تومان صحبت می‌کردند و به دنبال افزایش نارضایتی بین مردم بودند، اما با تدبیر بانک مرکزی رشد نرخ ارز نه تنها متوقف شد، بلکه احتمال بازگشت نرخ ارز به کانال‌های قبلی تقویت شد و امیدواریم که نرخ ارز تا کریدور ۵۰ هزار تومان هم کاهش یابد.

وی اضافه کرد: همچنین امیدوار هستیم که بر اساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب تامین نیازهای تولیدی کشور با نرخ ارز پایین‌تر و حمایتی محقق شود تا هم رشد تولید و هم افزایش کیفیت تولید را در کشور شاهد باشیم و در ادامه معیشت مردم نیز بهبود یابد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد/ احتمال بازگشت نرخ ارز به پله ۵۰ هزار تومان وجود دارد
  • پیش‌بینی قیمت دلار ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / دلار زیر چتر کدام رخداد جان گرفت؟
  • دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟
  • حرکت بازار ارز به سمت ثبات/ نوسان یک یا دو هزار تومانی قیمت دلار طبیعی است
  • درخشش تنیسور سمنانی در رقابت های غرب آسیا
  • جام ملت‌های زیر ۲۳ سال آسیا؛ حذف کننده ایران به المپیک رسید
  • پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سکه امامی به کانال ۴۱ میلیونی صعود کرد
  • قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه 11 اردیبهشت 1403 / سکه امامی میلیونی رشد کرد